Subaru-beursapplicatie

Leadmanagement op de beursvloer

Klant: Subaru

Merk: Subaru

Diensten: webdevelopment (webplatform voor activatie en beheer, salestool voor/tijdens en na de beurs), API-koppeling, e-mailmarketing

Achtergrond

Subaru Nederland staat op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs en organiseert tijdens de beurs testritten in verschillende tijdslots. Zij wilden graag een tool waarmee ze eenvoudig hun leads kunnen managen rondom de beurs.

Opdracht

Bedenk een oplossing voor het beheren, genereren en verrijken van leads rondom de KCJ beurs.

Uitvoering

Subaru Nederland stond op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, waar zij een groot spektakel optuigden. Bezoekers konden diverse Subaru-modellen testen op een uitdagend parcours. MassMovement bouwde een webplatform waar mensen zich konden aanmelden voor een testrit op de beurs. Na de aanmelding werd er een persoonlijke QR-code gegenereerd die in de bevestigingsmail naar de deelnemers werd gestuurd.

Subaru QR

Deze QR-code kon op de beursvloer gescand worden met een iPad, waarna de persoonsgegevens direct naar voren kwamen. Hierdoor konden de Subaru-medewerkers eenvoudig en snel nieuwe informatie toevoegen om de data te verrijken. Ook konden ze via de iPad on the spot nieuwe leads inschrijven.

Subaru QR

De grootste uitdaging voor ons was om de QR-code zo in te richten dat hij voorziet in de behoefte van zowel de bezoeker als de Subaru-medewerker. Hierbij hebben we gebruikgemaakt van bestaande middelen, zodat de gebruiker nergens in het proces extra software of applicaties nodig heeft. Verder hebben we een koppeling gemaakt met het LMS-systeem van Subaru en ons eigen marketing automation-systeem. Zo slaat de tool een brug tussen de leadgeneratiecampagne voor de beurs, leadmanagement tijdens de beurs en de opvolging na de beurs.

Met een doorlooptijd van twee (!) weken leverden we een tool op waarmee we online en offline op de beursvloer koppelen. En daar zijn we best trots op!

Toepassingen

De tool die wij ontwikkeld hebben, kan voor verschillende vraagstukken worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan evenementen, ticketverkoop, boardingpasses, etc.

Benieuwd naar de toepassingen? Je kunt ons altijd bellen op 020 40 50 310, of mail naar info@massmovement.nl