“Ik ga niet zomaar ergens voor, ik stel grote, persoonlijke doelen”

Interview met Desmond, stagiair front-end development

Even voorstellen: onze nieuwste aanwinst Desmond van Zurk (26), stagiair front-end development. Hoe ervaart deze inspirerende jongen zijn stage? Wat kan hij van ons leren, en wij misschien wel van hem? Tijd voor een vragenvuur.

Zo, programmeren dus. Vertel!

Klopt. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in computers. Op school was ik al goed in het vak informatica, en ik heb altijd veel gegamed. Maar ondanks dat ik altijd veel bezig was met computers, kwam het heel lang niet in me op om er meer mee te doen. Gek genoeg.


Wat heb je voor deze stage dan gedaan?

Ik begon met een studie aviation, oftewel: luchtvaart. Ik ben namelijk gek van vliegtuigen. Maar toen deze studie te technisch bleek voor mij, ben ik fysiotherapie gaan doen. Ik ben zelfs twee jaar fysiotherapeut geweest. Haha, iets compleet anders dus dan developer.


Zeker! Hoe dat zo?

Ik heb gewoon veel verschillende interesses. Fysiotherapie leek mij leuk, maar in het derde jaar had ik al mijn twijfels. Deze werden alleen maar groter toen ik eenmaal als fysiotherapeut aan het werk ging. Dit had voor een groot deel te maken met mijn ziekte. Ik heb colitis ulcerosa, een chronische darmontsteking. Hierdoor ben ik heel snel moe. De hele dag staan en mensen behandelen, kostte me ontzettend veel energie. En die kreeg ik niet terug, want ik haalde niet genoeg plezier uit het werk. Dat schoot niet op.


Vind je dat plezier wel in programmeren?

Absoluut! Dit werk voelt niet als iets dat moet, meer als een hobby. Daardoor merk ik dat ik een goede keus heb gemaakt. Het begon met het volgen van een online cursus van Harvard, maar nu ik in de praktijk aan het werk ben, leer ik veel meer. Vanaf het moment dat ik bij MassMovement begon, was er direct een klik met mijn collega’s. Het is ontzettend fijn dat ik in zo’n leuk team terecht ben gekomen en dat me de kans wordt gegeven aan het werk te gaan binnen een vakgebied waar werkelijk mijn interesse ligt. Ik vind het superleuk om te doen en ben er zelfs ’s avonds en in het weekend mee bezig. Dit heeft er ook wel mee te maken dat ik te werk ga volgens de 10.000 uur-theorie. Volgens deze theorie kun je door ergens 10.000 uur in te stoppen de top bereiken. Nu wil ik niet per se de beste ergens in zijn, maar ik vind het wel heel interessant om constant te worden uitgedaagd. En ik weet uit ervaring dat de theorie je ver kan brengen, dus ik houd al mijn uren netjes bij.


Op welke manier heeft de theorie voor jou dan al gewerkt?

Ik heb al heel wat uren geïnvesteerd in golfen, een grote hobby van mij. Tijdens mijn studie werkte ik op de golfbaan en sloeg ik zelf ook regelmatig een balletje. Toen ik iets las over een jongen die het idee had 10.000 uur te golfen om zo het beste uit zichzelf te halen, inspireerde mij dat enorm. Ik besloot ook op die manier te werk te gaan en na twee jaar stond ik al tegenover de beste amateurs van Nederland. Niet dat ik toen al enige kans maakte, maar het was toch wel bijzonder. Inmiddels zit ik op 4500 uur en wordt het echt serieus. Als ik tot de besten zou willen behoren, moet ik heel veel laten. Dat heb ik er niet voor over, golf moet een hobby blijven. Daarom staat het nu even op een wat lager pitje. Normaal gesproken oefende ik wel 25 uur per week.


25 uur?! Flinke hobby!

Dat klinkt inderdaad misschien veel, maar ik vind het heel leuk om te doen. Golf biedt mij ontspanning, ik kan even alles vergeten. Toen ik nog studeerde was ik op de golfbaan te vinden zodra ik vrije tijd had. Dat is echt wel een groot verschil met nu. Ik ben sowieso meer een mooi-weer-speler geworden. Met regen zal je mij niet zo snel meer op de golfbaan zien.


Misschien een leuk idee voor een teamuitje? Als het mooi weer is dan.

Ja, hoor. Leuk, een clinic. Is weer even wat anders dan het tafelvoetballen dat we hier doen. Ook erg leuk, maar ik merk dat ik nog veel te leren heb. Die jongens zijn zo goed, niet normaal! Wel zo leuk dat de rollen dan een keertje omgedraaid zijn, haha.


Sta jij te popelen om onze collega’s uit te dagen voor een potje tafelvoetbal of zie jij een golfclinic wel zitten? En heb jij ook nog eens een talent op het gebied van branding en activation dat een perfecte aanvulling zou zijn op ons team? Stuur een mailtje naar femke.marcar@massmovement.nl, bel 020 40 50 310 of kom eens binnenlopen. Wij drinken graag een kop koffie met je.
Fotografie: Merlijn Hoek
Uitdagingen gaan wij nooit uit de weg. Waarom zouden we? Samen mooi werk maken, daar worden wij blij van!
Laten we eens kennismaken